Met Alexander Bublik uit Kazachstan is de vierde speler die bij Melkhuisje Masters 2018 in actie komt, bekend. Hij gaat het vanaf donderdag opnemen tegen Robin Haase, de Chileen Nicolas Jarry en Guillermo Garcia-Lopez, die vorig jaar uitgroeide tot de smaakmaker van het driedaagse voorbereidingstoernooi op Roland Garros.

Bublik is nog piepjong maar weet al heel goed het publiek te vermaken. De Showman uit Sint Petersburg, waar hij werd geboren, sloeg zich vorig jaar op 19-jarige leeftijd al in de top100 (ATP95). Dit seizoen stagneert de vooruitgang maar daar is een goede reden voor. Een enkelbreuk tijdens de kwalificaties van het Masters toernooi in Indian Wells (begin maart) gooide tijdelijk roet in het eten.

Momenteel neemt ‘Sasha’, zoals zijn bijnaam luidt, de 141ste positie in maar hij wil na zijn revalidatie zo snel mogelijk terugkeren in de top100. Daarmee begint hij in Hilversum waarna hij zich snel richting Parijs begeeft om het kwalificatietoernooi van Roland Garros te spelen.

Hij is een van de spelers die strijden om een plaats bij de ATP NextGen Finals, het eindejaarstoernooi voor spelers tot 21 jaar.