Tallon Griekspoor maakt morgen zijn opwachting bij de tweede editie van Melkhuisje Masters. De tennisprof uit Nieuw-Vennep neemt morgen de plaats in van Robin Haase. De Nederlandse nummer één is nog druk bezig in het Masters toernooi in Rome, waar regen de organisatie parten speelde, en kan niet op tijd in Hilversum zijn.

Van de deelnemers in Hilversum is alleen Haase nog actief in een toernooi in het buitenland. Guillermo Garcia-Lopez, Nicolas Jarry en Alexander Bublik staan klaar om vanaf morgen op het centre court van ’t Melkhuisje aan het driedaagse voorbereidingstoernooi op Roland Garros te beginnen.

Na Haase is Griekspoor de nummer twee van Nederland. Het gat op de wereldranglijst tussen de twee is echter groot: ATP225 om ATP44. Griekspoor is wel een kleine tien jaar jonger en heeft nog een hele loopbaan voor zich. Voor het eerst in zijn nog prille carrière gaat de jongste van drie tennissende broers naar het kwalificatietoernooi van de Franse Open in Parijs.

Griekspoor is 21 jaar en boekte afgelopen februari bij het ABNAMRO World Tennis Tournament in Rotterdam zijn meest aansprekende overwinning tot nu toe. In de eerste ronde wist hij niemand minder dan drievoudig Grand Slamkampioen Stan Wawrinka te verrassen.