Nicolas Jarry is de onbetwiste winnaar geworden van de tweede editie van de Melkhuisje Masters. De boomlange Chileen liet in de slotwedstrijd van het voorbereidingstoernooi op Roland Garros thuisspeler Robin Haase kansloos: 7-5 6-3.
Jarry is pas 22 en zoals Haase in zijn slotwoord verwoordde ”een jongen waar we nog veel van gaan horen’. Het Servicekanon van Santiago deed zijn naam alle eer aan want hij toverde op een gegeven moment een opslag uit de hoge hoed met een snelheid van 225 km/u. Ík heb hier drie dagen genoten’, zei hij na afloop. ‘Gravel is mijn favoriete baansoort en met mijn vorm zit het goed. Dat hebben mijn tegenstanders wel ondervonden.’
Afhankelijk van de loting zou de nummer 62 van de wereld op Roland Garros wel eens voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Twee jaar geleden brak hij zijn pols en het herstel vergde enige maanden. In 2017 klopte hij al aan de deur van de top100 en in februari kende hij een topmaand in Zuid-Amerika met een halve en hele finale in Sao Paulo en Rio de Janeiro.
Entertainen zit hem niet echt in het bloed. De grappen die hij uithaalde stierven in schoonheid. Maar de grappen en grollen werden uitstekend verzorgd door de drie andere matadoren, Haase, Sasha Bublik en Guillermo Garcia-Lopez, die de Melkhuisje Masters 2018 mede kleur gaven.